Het Asser Servicekosten Model

Met het Asser Servicekosten Model heeft Segon gebouwgebonden financiering mogelijk gemaakt voor de energietransitie op de Nederlandse markt. De essentie is dat bewoners van een Vereniging van Eigenaren willen instemmen met investeringen indien de servicekosten niet (overmatig) zullen toenemen. Dat noemen we woonlastenneutraliteit.


Woonlasten neutraliteit is alleen mogelijk als de kosten van financiering lager of gelijk zijn aan de besparing op de energie- en onderhoudskosten. Dat vereist dus langlopende lening met zo laag mogelijke rentekosten omdat het vaak gaat om vele duizenden euro’s aan investeringen. De financieringslasten voor de Nul op de Meter of BENG renovatie worden verrekend met de in rekening te brengen servicekosten.

Op het moment dat een appartement/woning wordt verkocht, zijn de servicekosten voor de volgende eigenaar. Het geselecteerde consortium van uitvoerders garandeert de afgesproken energieprestaties gedurende de looptijd en zorgt voor het beheer en onderhoud.Meer weten?

Bent u benieuwd wat Segon voor u kan betekenen?
Klik op de knop hier onder om ons filmpje te bekijken.
Bel ons op 088-0900 000 of mail naar secretariaat@segon.nl.